Det finns många sätt att använda sin mobilkamera och att alltid ha tillgång till en kamera är något vi har vant oss vid dom senaste åren. Den första mobiltelefonen med kamera inbyggd utvecklades och tillverkas av Kyocera och bar namnet VisualPhone och kunde spara 20st Jpeg-komprimerade bilder i sitt minne. Dessa bilder kunde senare visas på den 40x30mm "stora" skärmen i monokroma färger. Den första mobiltelefonen i sverige med färgskärm och kamera var Sony-Ericsson T68 med en upplösning på 101x86 pixlar med 256 färger! Vad jag försöker säga med detta är att utvecklingen har gått med en rasande fart fram tills idag när iPhone 7 och iPhone 7 Plus med dubbla kameror har släppts på marknaden och vi har blivit bortskämda.

Jag använder kameran i min mobil dagligen i mitt arbete med att driva en ehandel. Jag tar bilder på produkter både bra och dåliga produkter. Ibland behöver man ju tyvärr reklamera produkter till leverantören som antigen har gått sönder i transporten eller att leverantören helt enkelt har skickat fel produkter och vill då gärna ha bilder på eländet.

Både jag och min fru tar väldigt mycket bilder på barnen och då är antiskak funktionen i nya iPhone 7 helt överlägsen för hur ofta sitter ugarna stilla när man ska ta kort. Eller som vår äldsta grabb som håller på att lära sig och cykla, då gäller det att hänga med om man vill få en bild i farten.

Igår när vi var ute så såg jag en riktigt skön barn i bilen skylt som några hade på sin bil på parkeringen och jag var tvungen att ta ett kort på den:

Sen var jag ju även tvungen att leta upp var det fanns att köpa barn i bilden skyltar och hittade http://www.övningsjörningskylt.se/ som har en hel del olika skyltar tyvärr hittade jag inte exakt den skylten på bilden som det står baby on board så om nån har nåt tips om vart den finns, lägg det i en kommentar!

15 sep 2016