Apples nya flagskepp som släpps under hösten 2017 kallas för iPhone 8 och ryktena som finns säger att den kommer att få en helt ny design. Detta kommer innebära att det är den första stora design förändringen sen Apple släppte iPhone 6. Den nya designen medför även att det kommer nya iPhone 8 Skal, fodral och tillbehör vilket det redan har dykt upp från ett par tillverkare och flera svenska tillbehörsförsäljare har redan lagt upp kategorier och produkter för iPhone 8. Steve Hemmerstoffer som är en välkänd profil när det kommer till att tidigt släppa information om nya telefonmodeller har twittrat bilder på en dummy modell av iPhone 8.

Det har även dykt upp skärmskydd till iPhone 8 från flera tillverkare och där är det tydligt att iPhone 8 kommer få en skärm med mycket smala och nästintill obefintliga kanter. Tidigare rykten har även sagt att Apple kommer att bygga in fingeravtrycksläsaren i skärmen men att dom hade problem att få det att fungera och därför kommer att placera läsaren på baksidan av telefonen som Samsung har gjort på Galaxy S8. Nu säger nya rykten från ganska säkra tillverkarkällor att Apple har löst problematiken kring att få läsaren att fungera bakom skärmen och att den kommer att placeras där i den färdiga telefonen. Även dom läckta skalen till iPhone 8 visa ingen utskärning på baksidan som skulle behövas om avläsaren skulle placeras där. Dock så visar bilderna på dom nya skalen att telefonen har en mycket större powerknapp vilket kan innebära att Apple har placerat fingeravtrycksläsaren i knappen och därmed ändå inte har lyckats lösa problematiken med att placera den bakom skärmen.

Hemknappen kommer att bli helt virtuell på den nya modellen då skärmen går hela vägen ner på telefonen. Skärmstorleken kommer att vara 5,8 tum vilket är större skärm än vad iPhone 7 Plus har dock kommer måtten på telefonen att vara mindre än 7 Plus och i storlek med iPhone 7 tack vare dom smala kanterna och att skärmen går hela vägen nerifrån och upp bredvid facetime kameran. Tekniken som sägs kommer användas i displayen är OLED som innebär att upplösningen kommer att vara högre än på dagens modeller.

Rykten om kameran säger att den kommer ha en inbyggd 3D sensor som har ansiktsigenkänning som ger förbättrade selfies.

6 jul 2017