Många användare har idag ett mobilskal till sin smartphone för att skydda den mot yttre åverkan i form av stötar och möjligheten att man tappar sin telefon i golvet. Givetvis är det huvuduppgiften för ett mobilskal att skydd din mobil från att gå sönder när olyckan och oturen är framme. För att bara skydda telefonen finns det en hel uppsjö av enklara skal i klara färger och alla möjliga och omöjliga varianter och former. Men för att skydda din smartphone så behöver du ett riktigt härdat skal exempelvis från Spigen eller Otterbox som är framtagna och designade med skyddet i första hand men även designen. Problemet med mobilskal som skall tåla riktigt tuffa tag bygger på storleken på telefonen av förklarliga skäl och smidigheten hos dom moderna telefonerna som iPhone 7 och Galaxy S7 som är designade för att vara så tunna som möjligt, dom blir inte så tunna längre och fickorna på byxorna blir genast ganska små.

Ett alternativ till dessa extrema mobilskal är lite smidigare skal som ofta är uppbyggda i två lager med ett hårt skal på utsidan och ett mjukt skal som omsluter telefonen. Fördelen med detta är att dom två materialen samverkar och tar upp stötar på ett mycket effektiv sätt och skydda därmed din mobil med mindre material i skalen.

För att skydda din mobil mot repor men inte så mycket mot slag och stötar finns det tunna mobilskal som är gjutna i hela stycken av mjukplast, TPU (Termoplastisk polyuretan) eller hårdplast. Som sagt dom gör sitt jobb och skyddar mobilen men oftast har man dom för att göra telefonen lite mer personligare efter eget tycke och smak. Det finns nog ett skal för varje människa om man går ut på google och söker så får man hur många träffar som helst. Om man söker efter iPhone 7 Skal på Google får man 598 000 träffar och då har inte den modellen ens kommit ut på marknaden!

Om man söker på bara iphone skal får man över 53 miljoner träffar bara i sverige. Detta är en helt sinnessjuk marknad och jag förstår att man kan tjäna pengar på dessa produkter.

Men tycker vi inte alla att det är väldigt kul att sätta vår egen prägel på saker och ting samtidigt som man uttrycker något. Kanske något man inte skulle säga annars. Ett kul mobilskal kan även vara en konversationsstartare när någon undrar vad du har på mobilen eller varför du har det du har på skalet?

Skal är så billiga idag att man kan köpa sig en helt uppsättning och byta efter dagsbehov ett rött skal på söndag och ett blanksvart på jobbet och ett kraftigt och skyddande skal när man ska ut i skogen.

Flera smartphones börjar bli vattentålig som galaxy S7, S7 Edge och iPhone 7 men om man inte har en av dessa modeller finns det även vattentäta skal som gör att man inte behöver vara orolig när man är ute och åker båt eller är på badstranden. Men ett vattentätt skal kan man även använda mobilen för att ta bilder under vattnet vilket jag själv har gjort med min iPhone 5s under en resa i Thailand. Bilderna är ett minne för livet och på minner mig väldigt mycket om den resan.

 

Vad ni än gör använd skydd!

15 sep 2016